22.09.17 NRW PRIZE FOR housing at St. Sebastian

»The Housing at St. Sebastian« project has been awarded a prize of the North Rhine-Westphalian ministry of construction in collaboration with the chamber of architects. 

Ten buildings were awarded with this prize, which honored subsidized housing projects. They are all located in North Rhine-Westphalia.

In 2009 BOLLES+WILSON won the 1st prize for housing and a kindergarten on the site of the 1960ies St Sebastian Church. It was expected that the emblematic oval form of the church be demolished. Instead the kindergarten colonized the nave. It was opened in 2013 – a much published reuse with interior green weather protected play decks. Since 2016 phase 2 is complete, a peripheral frame of housing protecting the kindergarten from a noisy street and giving a precise edge to the adjacent park.

more information about the prize.

more information about the project.

01_MHS_ph_RM_0444_3000x2000_150dpi
Back